De Energie Investeringsaftrek 2017

De energie-investeringsaftrek is een regeling waarbij de overheid bedrijven ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Als u als ondernemer gebruik maakt van de energie-investeringsaftrek dan heeft u dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag en u betaalt minder belasting.

Rekenvoorbeeld:

Uw fiscale winst in 2017 bedraagt €500.000. De vennootschapsbelasting is 20% voor de eerste schijf en 25% boven de €200.000.

U doet voor €300.000 aan nieuwe energie-investeringen. EIA bedraagt 55,5% van €300.000, dat is €166.500.

De fiscale winst wordt nu €333.500 (€500.000 – €166.500).

Zonder EIA betaalt u €115.000 vennootschapsbelasting. Met EIA betaalt u slechts €73.375 vennootschapsbelasting. Uw fiscale voordeel bedraagt €41.625.

Energie-investeringsaftrek voor datacenters

De koeling is een essentieel component voor een datacenter. Het moet altijd werken en is van essentieel belang voor de continuïteit van het datacenter. Wij begrijpen dat. Wij hebben een product ontwikkeld dat met minimaal bewegende delen uw serverruimte kan koelen, dit is zeer betrouwbaar en energie-efficiënt. De aanschafkosten voor de noodzakelijke koeling zijn vaak niet gering. Door gebruik te maken van de energie-investeringsaftrek (EIA) worden de aanschafkosten van de koeling sterk verminderd.

U kunt onder andere profiteren van de EIA door gebruik te maken van 100% vrije koeling in serverruimtes bij een buitenlucht temperatuur tot 22°C. Air@Work maakt gebruik van vrije koeling met hogere buitentemperaturen dan 22°C, wij voldoen hiermee aan de eisen voor de EIA. De luchtbehandelingskasten van Air@Work maken gebruik van de StatiqCooling Technologie. Deze technologie zorgt voor een zeer energie-efficiënte, betrouwbare manier van koelen. Dit zorgt voor minder energiekosten én minder vennootschapsbelasting. Een win-win situatie. Bent u op zoek naar een koeloplossing voor uw datacenter en zoekt u een betrouwbare en professionele leverancier? Neem contact met ons op! Onze specialist zal uw advies geven en de mogelijkheden met u bespreken.

Energie-investeringsaftrek voor de utiliteit

Bedrijfsgebouwen, industriële complexen, scholen, laboratoria en werkplaatsen komen ook in aanmerking voor de EIA indien zij gebruik maken van (indirect) adiabatische luchtkoeling. Air@Work levert luchtbehandelingskasten die gebruik maken van indirect adiabatische luchtkoeling. De luchtbehandelingskasten gebruiken de StatiqCooling Technologie om zo energie-efficiënt mogelijk te koelen. Door onze luchtbehandelingskasten te installeren komt u in aanmerking voor de energie-investeringsaftrek. Dit zorgt voor een dubbel voordeel: minder energiekosten én minder vennootschapsbelasting. Bent u op zoek naar een koeloplossing voor uw bedrijfsgebouw en zoekt u een betrouwbare en professionele leverancier? Neem dan contact met ons op! Onze specialist zal uw advies geven en de mogelijkheden met u bespreken.

 

Klik hier voor de voorwaarden van de energie investeringsaftrek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *